Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
24.6.2019, Jan Vítek, aktualita
Společnost Electronic Arts stojí za tím, že veřejnosti už došla trpělivost s prorůstáním loot boxů a především tzv. pay to win mechanik do světa her, čehož si všimla dokonce i řada politiků. A nyní se od EA dozvídáme, že loot boxy jsou zcela nevinné. 
Peno11 (88) | 26.6.201921:06
The Sims 4 je také dojnou krávou EA, ale z jiného důvodu, než jsou loot boxy. V této hře očesali základní hru na naprosté minimum ­(mnohem větší, než v předchozích dílech série­) a zbytek ­(až na čestné výjimky občasného předhození nových funkcí hladové hráčské smečce v podobě free updatů aby se neřeklo­) rejžují formou placených DLC a to stylem ­"co jsme dřív nabídli v jednom DLC, vám teď dáme minimálně ve dvou, ale raději alespoň třech, čtyřech, nebo i více DLC­". A ono to vynáší, protože hlupáci, kteří se rekrutují zejména z nových hráčů, ale občas se mezi nimi najdou i starší, kteří zapomněli, jak vypadali placené dodatky k předchozím dílům, jsou ochotni za to EA platit, místo, aby jim jasně řekli, kam si mají taková DLC strčit. Dlužno říct, že nejsou jediní s takovým přístupem. Tak například Colossal Order a Paradox Interactive zkoušejí stejný přístup u Cities: Skylines, nicméně jejich DLC jsou alespoň v poměru cena­-výkon o poznání přijatelnější, byť to také není žádná hitparáda. Tak tolik ke strategiím rejžování u novodobých offline strategií bez loot boxů a mikrotransakcí. Ale pravda, tuhle strategii alespoň nikdo nemůže osočit z gamblingu, i když u nových DLC také hráči stoprocentně nevědí do čeho jdou, protože mají informace jenom od vývojářů. Ale dá se namítnout, že v takovém případě je to vina těch, co to kupují hned po vydání, ale je třeba si uvědomit, že zde se stejně, jako v případě loot boxů míří na děti, které z toho nemají ještě rozum. A o tom to je.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 24.6.201915:34
Generaci gamblerů asi těžko, to je něco trochu odlišného. Ale že si neváží peněz, to je fakt. Když to platí taťkovou kreditkou. Něco jiného je, kdyby si na to vydělali sami.. A další: itemy sice získají, ale kvalitní hráče to z nich neudělá. A co horšího, oni si jich vlastně ani neváží, na rozdíl od lidí, kteří je získají ze hry.
Odpovědět5  0
Andir (749) | 24.6.201913:59
když už tady mluvíte o EA tak nedávejte lootboxy od Blizzardu ale nevadí :D, stejně je tento povyk naprostá kravina, to že rodiče si neumí ošetřit aby jim dítě nevyluxovalo účet je jejich blbost a zaslouží si to.
Odpovědět1  9
pietrolbc (208) | 24.6.201914:53
jeste nam ke svemu nazoru pridej nejake ekonomicke blaboly at to vypada jako ze vis o cem mluvis :D predpokladam ze jsi P2W cilovka ;)
Odpovědět5  0
papekdreveny (11) | 25.6.201910:23
...sorry ale takúto astronomickú sprostosť môže napísať len astronomicky vypatlaný chmuľo.
Odpovědět3  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.